duminică, 24 mai 2009

Paine rustica cu cartofi

Ingrediente:

-680 g cartofi
-4 lingurite sare
-120 ml apa de la fierberea cartofilor,calda
-1 lingura drojdie uscata
-2 linguri ulei de masline
-665 g de faina alba tip 550


Mod de preparare:

-Se curata cartofii, se fierb in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi

-Scurgem cartofii si oprim din apa in care i-am fiert 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime
-Cartofii reci zdrobim cu furculita


-Drojdia o lasam 5 min in apa in care am fiert carofii

-Punem cartofii zdrobiti, faina, drojdia umflata, sarea, uleiul (daca mai trebuie putina apa se mai adauga)

-Se framanta bineeee
-Se lasa 35 de min aluatul sa creasca acoperit cu un prosop, nu isi va dubla volumul, dar va creste


-Se imparte aluatul in doua
-Se intinde fiecare bucata separat, nu foarte mult


-Apoi se ruleaza aluatul, iar in partea de catre noi se presara faina


-Se lasa la crescut 35 min, apoi se da la cuptor circa 35- 45 min

-se taie rece

Niciun comentariu: