duminică, 24 mai 2009

Chifle cu ceapa

Ingrediente :

-500 gr faina
-250 ml apa
-1 plic drojdie uscata (7 gr)
-2 lingurite sare
-6 linguri ulei de masline
-2 cepe
-2 linguri untdelemn
-1 lingurita cimbru
-1 lingura faina si 1 lingura de zahar

Mod de preparare:

-Faina se amesteca cu drojdia si cu 1 si 1/2 lingurita sare

-se adauga treptat apa calduta

-si uleiul de masline

-se framanta cel putin 15 min si se lasa 30 min la crescut

-ceapa se taie marunt

-si se caleste in 2 linguri de untdelemn pana devine transparenta

-dupa ce s-a racit complet se incorporeaza in aluatul dospit, alaturi de cimbru si restul de sare, se mai lasa 30 min la crescut

-dupa 30 min, se rup bucati de marimea unui mar, se modeleaza, se pun in tava cu hartie de copt si se lasaa 20 min la cald

-se ung chiflele cu un amestec facut din 1 lingura de zahar, 1 lingura faina si cateva linguri de apa, se cresteaza putin si se introduc la cuptor circa 25 min

- gata de servire :)


Un comentariu:

Unknown spunea...

Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro