MAIAUA: -Dizolvam drojdia in apa si amestecam cu faina pana obtinem o biluta pe care o crestam cu cutitul in forma de cruce -O cufundam intr-un vas cu apa calduta si asteptam cam 15 min pana se umfla si se ridica -punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care punem zaharul, zaharul vaniliat, oole, galbenusurile, sarea, untul taiat bucatzele si framantam pana obtinem un aluat elastic; -scurgem bilutza de maia de apa si o adaugam la aluat -framantam pana ce s-a inglobat maiaua in aluat (daca mai trebuie mai adaugam umpic de faina) -il lasam sa creasca in jur de 1 ora -asa arata dupa 1 ora:) -intindem aluatul si taiem cerculetze, iar in mijloc facem gaurele cu o forma mai mica;) -lasam sa mai creasca (cat avetzi voi rabdare) io am lasat 15 min dar era mai bine daca asteptam mai mult:P -si i prajim in ulei -sunt tare bune si nu absorb ulei deloc-le facetzi o glazura sau pour si simplu le tavalitzi prin zahar pudra:->
Un comentariu:
Mmmmm yammy! ;-) Aici cred ca e vorba de reteta Laurei Adamache si anume ciambelle. Eu sunt topita dupa ele :-)
Trimiteți un comentariu