marți, 12 august 2008

Donuts

Ingrediente:

Pt maia:

  • 80 gr faina
  • 25 gr drojdie
  • 50 gr apa

Pt aluat:

  • 360 gr faina
  • 70 gr zahar
  • un vf sare
  • 1 plic zahar vaniliat
  • coaja lamaie/portocala
  • 80 gr unt (la temp camerei)
  • 2 oo
  • 2 galbenusuri
MAIAUA: -Dizolvam drojdia in apa si amestecam cu faina pana obtinem o biluta pe care o crestam cu cutitul in forma de cruce
-O cufundam intr-un vas cu apa calduta si asteptam cam 15 min pana se umfla si se ridica

-punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care punem zaharul, zaharul vaniliat, oole, galbenusurile, sarea, untul taiat bucatzele si framantam pana obtinem un aluat elastic;
-scurgem bilutza de maia de apa si o adaugam la aluat
-framantam pana ce s-a inglobat maiaua in aluat (daca mai trebuie mai adaugam umpic de faina)
-il lasam sa creasca in jur de 1 ora

-asa arata dupa 1 ora:)
-intindem aluatul si taiem cerculetze, iar in mijloc facem gaurele cu o forma mai mica;)
-lasam sa mai creasca (cat avetzi voi rabdare) io am lasat 15 min dar era mai bine daca asteptam mai mult:P
-si i prajim in ulei
-sunt tare bune si nu absorb ulei deloc-le facetzi o glazura sau pour si simplu le tavalitzi prin zahar pudra:->

Un comentariu:

Ina Todoran spunea...

Mmmmm yammy! ;-) Aici cred ca e vorba de reteta Laurei Adamache si anume ciambelle. Eu sunt topita dupa ele :-)