marți, 28 aprilie 2009

Panini

grediente:
-500 gr faina
-50 gr zahar
-10 gr miere
-300 gr lapte
-20 gr drojdie proaspata
-40 gr unt
-10 gr sare

-punem intr-un bol drojdia, zaharul si 150 gr laptele caldutz si lasam 10 min


-dupa 10 min punem intr-un castron faina, sarea, mierea, compozitzia cu drojdie, untul, laptele ramas

-si framantam pana la omogenizare

-acoperim cu folie si lasam 30-40 min la crescut


-impartzim aluatul in 6 bucati, le punem in tava tapetata doar cu hartie de copt si le lasam pana la dublarea volumului (40 min)
-ungem cu ou batut
-presaram susan (optzional)

-incalzim cuptorul la 200 de grade si coacem 20 min
-Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti.
Dizolvam o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si dam intr-un clocot.O lasam sa se raceasca.Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu amidonul care trebuie sa fie caldutz.

Niciun comentariu: