marți, 16 iunie 2009

Tort CiocoFrishcoCapshunos

Ingrediente negreasa:
-1 ou
-1 cana de zahar
-1/2 cana ulei
-1 cana lapte (caldut)
-2 cani faina
-1 lingura bicarbonat
-3 lg gem
-3 lg cacao

Sirop:
-1 pahar cafea

Crema:
-600 gr frisca lichida
-300 gr capsuni
-150 gr zahar

Ornament:
-capsuni
-100 gr ciocolata alba
-100 gr ciocolata cu lapte

Pt negresa:
-Se freaca oul cu zaharul, se adauga uleiul, laptele si gemul
-se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul, faina si cacaoa
-compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina/ hartie de copt
-se coace la 175 grade cam 35 min

Crema:
-se spala capsunele

-se adauga zaharul

-se dau prin blendar pana se obtine o pasta

-se pune pasta de capsuni intr-o craticioara, se da la foc mediu si se fierbe pana se inngroasa putin apoi se lasa la racit

-se bate frisca

-se amesteca cu pasta de capsuni rece

-si se mai bate 1 min cu mixerul

-negresa se lasa la racit si se taie in 2



-se insiropeaza cu cafeaua

-se pune un start subtire de crema

-se pun pe marginea blatului capsuni intregi, apoi se toarna crema, intr-un strat gros (dar sa ne mai ramana umpic de crema) si deasupra blatul


-taiem o fasie de hartie de copt ingusta cat inaltimea blatului, si lunga atata cat sa putem infasura odata marginea blatului (sper ca se intelege:)
-topim ciocolata alba, si ungem hartia de copt intr-un start destul de gros si indreptam cu un liniar sau ceva drept (hartia trebuie pusa pe un plan drept, pe masa sau blatul din bucatarie), cu un piaptan de cofetarie (eu folosesc un piaptan pt par cret, cu dinti f rari; dar il folosesc doar la bucatarie ) trecem de-a lungul ciocolatei si lasam sa se intareasca bine de tot

-apoi (n-am mai facut poza, ma grabeam:) topim ciocolata cu lapte si turnam deasupra celei albe intr-un start mai subtire, indreptam cu un liniar, si rapid infasuram tortul cu hartia, avand mare grija...lasam sa se intareasca si luam incet hartia jos
-deasupra turnam restul de crema ce a mai ramas, ornam cu capsuni si ciocolata topita



-o felie delicioasa

6 comentarii:

Momo spunea...

te asteapta la mine premii pt. minunatele-ti postari!

Iulia's Gourmandine spunea...

Tortul arata delicios, felicitari!! :)

Cristi C. spunea...

Buna ziua,

Sunt incantat sa va anunt ca astazi incepe cea de-a doua editie a Festivalului Blogurilor Gustoase. Festivalul Blogurilor Gustoase este o competitie special dedicata blogurilor culinare redactate in limba romana.Vrem ca la acest eveniment sa ne reunim, indiferent de distantele geografice care ne despart, sa ne imprietenim si sa celebram pasiunea noastra comuna, arta culinara.

Va invit, asadar, la acest eveniment care se desfasoara in perioada 19 octombrie – 19 noiembrie 2009. Puteti castiga 16 electrocasnice ultraperformante oferite de sponsorul oficial, trofee si diplome de onoare. Alaturi de noi la acest eveniment se afla si reprezentati de prestigiu ai presei romanesti, care vor duce mai departe vestea Festivalului si ii vor face cunoscuti pe castigatori.

Exista 15 categorii de concurs si dumneavoastra va puteti inscrie la oricate categorii doriti sa participati.
Pentru a va inscrie blogul, este necesar sa completati formularul de inscriere pana pe 1 noiembrie ora 23:59(http://www.gustos.ro/concurs/inscriere.html).

Toate informatiile despre Festivalul Blogurilor Gustoase le puteti afla de aici: http://www.gustos.ro/concurs/

Va multumesc pentru timpul acordat. Pentru nelamuriri sau informatii suplimentare, va rog sa ma contactati.

Cristi Clita,

Project Manager Gustos.ro
Tel: 021.32.41.404
Email: cristi@tree.ro
Web: www.gustos.ro

Marcela S. spunea...

Minunat! Sarbatori fericite.

dicarmencitta1957 spunea...

Arata super,felicitari.

maria spunea...

wooow cat de bine arata, am sa incerc si eu reteta