luni, 15 iunie 2009

Savarina uriasa

Ingrediente blat:
-5 oua
-5 linguri de zahar
-5 linguri pesmet
-1 pliculet zahar vaniliat

Ingrediente sirop:
-3 linguri zahar
-300 gr apa

Ingrediente umplutura:
-200-300 gr capsuni
-100 gr zahar
-frisca

Procedeu:
-se separa galbenusurile de albus

-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat

-se adauga pesmetul

-separat se bat albusurile spuma

-se amesteca cele doua compzitii usor, pale-pale


-se toarna in compozitia unsa cu ulei/unt

-se da la cuptor (se face testul cu scobitoarea)



-se lasa la racit


Pentru sirop:
-caramelizam zaharul si adaugam cu grija apa, lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul


Umplutura:

-spalam capsunele

-le taiem si le dam prin blender impreuna cu zaharul pana obtinem o pasta

-le fierbem pana se ingroasa putin si lasam sa se raceasca

-batem frisca


-tai blatul in 2
-il insiropam bine (blatul absoarbe siropul ca un buretel:)

-punem "gemul" de capsuni


-un strat generos de frisca

-si blatul superior insiropat


-ornam cu frisca si capsuni si dam la frigi :)

-sectiune

2 comentarii:

diana spunea...

Fain! Seamana un pic si cu tortuletul meu!

Craita spunea...

pentru aceste prajituri suberbe,si felul in care le prezinti am dorit sa-ti las un mic premiu.
Te astept cu cel mai mare drag sa il ridici.