Ingrediente blat:
-5 oua
-5 linguri de zahar
-5 linguri pesmet
-1 pliculet zahar vaniliat
Ingrediente sirop:
-3 linguri zahar
-300 gr apa
Ingrediente umplutura:
-200-300 gr capsuni
-100 gr zahar
-frisca
Procedeu:
-se separa galbenusurile de albus
-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vaniliat
-se adauga pesmetul
-separat se bat albusurile spuma
-se amesteca cele doua compzitii usor, pale-pale
-se toarna in compozitia unsa cu ulei/unt
-se da la cuptor (se face testul cu scobitoarea)
-se lasa la racit
Pentru sirop:
-caramelizam zaharul si adaugam cu grija apa, lasam sa fiarba pana se dizolva tot zaharul
Umplutura:
-spalam capsunele
-le taiem si le dam prin blender impreuna cu zaharul pana obtinem o pasta
-le fierbem pana se ingroasa putin si lasam sa se raceasca
-batem frisca
-tai blatul in 2
-il insiropam bine (blatul absoarbe siropul ca un buretel:)
-punem "gemul" de capsuni
-un strat generos de frisca
-si blatul superior insiropat
-ornam cu frisca si capsuni si dam la frigi :)
-sectiune
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Fain! Seamana un pic si cu tortuletul meu!
pentru aceste prajituri suberbe,si felul in care le prezinti am dorit sa-ti las un mic premiu.
Te astept cu cel mai mare drag sa il ridici.
Trimiteți un comentariu