Ingrediente:
-680 g cartofi
-4 lingurite sare
-120 ml apa de la fierberea cartofilor,calda
-1 lingura drojdie uscata
-2 linguri ulei de masline
-665 g de faina alba tip 550
Mod de preparare:
-Se curata cartofii, se fierb in apa in care am adaugat jumatatea de sare (2 lingurite) pina sunt moi
-Scurgem cartofii si oprim din apa in care i-am fiert 120 ml. Lasam cartofii la racit pina s-au uscat in intregime
-Cartofii reci zdrobim cu furculita
-Drojdia o lasam 5 min in apa in care am fiert carofii
-Punem cartofii zdrobiti, faina, drojdia umflata, sarea, uleiul (daca mai trebuie putina apa se mai adauga)
-Se framanta bineeee
-Se lasa 35 de min aluatul sa creasca acoperit cu un prosop, nu isi va dubla volumul, dar va creste
-Se imparte aluatul in doua
-Se intinde fiecare bucata separat, nu foarte mult
-Apoi se ruleaza aluatul, iar in partea de catre noi se presara faina
-Se lasa la crescut 35 min, apoi se da la cuptor circa 35- 45 min
-se taie rece
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu