Ingrediente:
Pt maia:
- 80 gr faina
- 25 gr drojdie
- 50 gr apa
Pt aluat:
- 360 gr faina
- 70 gr zahar
- un vf sare
- 1 plic zahar vaniliat
- coaja lamaie/portocala
- 80 gr unt (la temp camerei)
- 2 oo
- 2 galbenusuri
-O cufundam intr-un vas cu apa calduta si asteptam cam 15 min pana se umfla si se ridica
-punem intr-un vas faina, facem la mijloc o gaura in care punem zaharul, zaharul vaniliat, oole, galbenusurile, sarea, untul taiat bucatzele si framantam pana obtinem un aluat elastic;
-scurgem bilutza de maia de apa si o adaugam la aluat
-framantam pana ce s-a inglobat maiaua in aluat (daca mai trebuie mai adaugam umpic de faina)
-il lasam sa creasca in jur de 1 ora
-asa arata dupa 1 ora:)
-intindem aluatul si taiem cerculetze, iar in mijloc facem gaurele cu o forma mai mica;)
-lasam sa mai creasca (cat avetzi voi rabdare) io am lasat 15 min dar era mai bine daca asteptam mai mult:P
-si i prajim in ulei
-sunt tare bune si nu absorb ulei deloc-le facetzi o glazura sau pour si simplu le tavalitzi prin zahar pudra:->
Un comentariu:
Mmmmm yammy! ;-) Aici cred ca e vorba de reteta Laurei Adamache si anume ciambelle. Eu sunt topita dupa ele :-)
Trimiteți un comentariu