marți, 28 aprilie 2009

Veggie burgers

Ingrediente:
-3 sferturi de cana de linte
-6 linguri nuca macinata
-3 linguri pesmet
-un ou
-3 catei de usturoi dati prin presa
-sare
-piper
-boia


-Lintea se spala si se fierbe in 4 cani de apa cu o lingura de sare,

-Se fierbe pana cand boabele se inmoaie, apoi se scurge de apa si se pune la racit.
-Racita, lintea se pune in robot sau se da prin masina de tocat carne dar la sita mare, pentru ca e bine sa ramana bucati mai mari de linte, deci sa nu fie chiar ca o pasta.
-Lintea macinata se amesteca cu restul ingredientelor


-Se incinge intr-o tigaie uleiul, si se formeaza burgers din pasta obtinuta

-Se prajesc la foc mediu pe ambele parti
-se scot pe hartie absorbanta
-eu le-am servit cu panini, smantana, ceapa, ardel... dar pot fi de asemenea servite si simple pe o felie de paine

Panini

grediente:
-500 gr faina
-50 gr zahar
-10 gr miere
-300 gr lapte
-20 gr drojdie proaspata
-40 gr unt
-10 gr sare

-punem intr-un bol drojdia, zaharul si 150 gr laptele caldutz si lasam 10 min


-dupa 10 min punem intr-un castron faina, sarea, mierea, compozitzia cu drojdie, untul, laptele ramas

-si framantam pana la omogenizare

-acoperim cu folie si lasam 30-40 min la crescut


-impartzim aluatul in 6 bucati, le punem in tava tapetata doar cu hartie de copt si le lasam pana la dublarea volumului (40 min)
-ungem cu ou batut
-presaram susan (optzional)

-incalzim cuptorul la 200 de grade si coacem 20 min
-Inainte de a le baga la cuptor preparam lichidul cu care ungem chiflele fierbinti.
Dizolvam o lingurita de amidon de porumb in 300 grame apa rece si dam intr-un clocot.O lasam sa se raceasca.Imediat dupa ce scoatem chiflele din cuptor le ungem cu ajutorul unei pensule cu amidonul care trebuie sa fie caldutz.

luni, 20 aprilie 2009

Drob de cartofi

Ingrediente:
-10 cartofi marisori
-5 oua
-2 pumni fulgi de ovas
-2 pumni fulgi de orz
-2 felii de paine muiata in apa si scursa
-10 lg faina
-condimente
-sare

-Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoare
-fulgii se inmoaie in apa clocotita
-se pun toate ingredientee intr-un lighean
-si se amesteca pana la omogenizare
-se toarna compozitzia intr-o tava tapetata cu hartie de copt
-se baga la cuptor pana ce suprafata devine aurie


Amandina

Ingrediente
Blat:
-7 oua
-5 linguri apa
-12 linguri faina
-12 linguri zahar
2 linguri cacao
-1 varf cutit de sare

Crema:
-1 cana zahar
-3 oua
-2 linguri cacao
-200 g unt
-7 linguri zahar

Sirop:
-200 ml cafea

Glazura:
-2 plicuri glazura Dr.Oetker de caramel

Pt blat: -Bati albusurile spuma cu sarea, 5 lg de apa si zaharul. Adaugi cacaoa, cele 7 galbenusuri batute separat si faina. Amesteci toate ingredientele cu mixerul, apoi torni compozitia in tava si coci 25 min.
Pt crema:- freci zaharul cu ouale si cacaoa

-le fierbi pe aburi

-pana se caramelizeaza
-separat amesteci untul cu 7 lg zahar
-le amesteci cu crema racita
-blatul il tai in doua si il insiropezi cu cafeaua
-torni crema peste blat

-si o intinzi uniform


-pui cealalta bucata de blat deasupra, tai prajitura

-prepari glauzura dupa instructiunile de pe plic, si glazurezi fiecare bucata in parte

-inca o poza:D

miercuri, 1 aprilie 2009

Pancake americane

Ingrediente:
*350 g faina
*300 ml lapte
*1 ou
*1 lingura praf de copt
*un varf de sare
*3 linguri zahar
*coaja de lamaie
*3 linguri de ulei

*intr-un vas amestecam faina+bicarbonatul+zaharul+coaja de lamaie+varful de sare
*mixam oul
*dupa care adaugam in mijlocul ingredientelor oul batut
* si laptele si uleiul
*amestecam bine
*punem cam un polonic de aluat in tigaie si lasam pana apar la suprafata bulbuci:) atunci le intoarcem pe partea cealalta
*cu finetti
*cu sirop de coacaze
;)